Tokyo Summer Essentials

Halli hallå på er!

Har ni det bra? :)

Jag gissar att många redan eller i alla fall välsigt snart kommer påbörja sina semestrar. Kanske åka någonstans eller bara ta det lugnt hemma? 

För den som ska ut och resa, och kanske framförallt ni som tänker åka till ett varmt och ganska fuktigt klimat så tänkte jag nu bjuda på lite tips! 

Tokyo och i pricip hela Japan blir fruktansvärt varmt under sommaren. Det är inte ovanligt att temperaturen stiger till 35 grader och fuktigheten är så hög att det nästan går att dricka av luften! Efter att ha genomlidigt detta i fem års tid så tror jag mig veta några saker som kan underlätta under dessa omständigheter ich tänkte nu bjuda på den lilla  listan som jag har satt ihop, hoppas den kan hjälpa några av er där ute! :)

 

1. En sjal eller kofta är ett måste för att skydda mot stark sol och iskall AC!

 
2. Fuktigt blir det som sagt och då kan lite talk/baby puder komma väl till hands! Att åtminstone unde en stund få känna sig som om man badat i klister :P
 
3. Om det fanns solkskyddsfaktor 100 hade jag rekommenderat det! Men 50 får duga ;) I Japan har de även solskyddskrämer som inte ska kännas så kladdiga på huden, man är ju som sagt redan klistrig nog redan..
 
4. Deo-servetter finns att köpa överallt i Japan och räddar oss Tokyobor när man far fram och tillbaka mellan kontor och möten!
 
5. Glass!! Helst flera om dagen! Den här roliga varianten är min nya favorit!
6. Ett annat tips är att skölja handlederna i kallt vatten i några minuter. 
Det gör att hela kroppen kyls ner lite och det blir lite enklare att vistas i värmen en stund!
 
 
7. I Japan så är det inte alltid okej att visa upp så mycket hud, särskilt urringning och armar.
 
Antingen kan man skita i det, och få då ustå kommentarer (ifall man kan japanska) eller så kan man klä sig i mer täckande - men tunna kläder! Till exempel en skjorta, och för att inte få tyget att klistra sig mot kroppen så brukar japanerna ha ett linne under. Inte så svalt alltid men man ser i alla fall fräsch ut ;)