Tokyo livet och att bli 25

Livet går i vågor, det tror jag att vi all är medvetna om.
Upp och ner hit och det. Man går ifrån eufori till att ligga i fosterställning på golvet, hyperventilera och ringa till mamma för att det är det enda man kan förmå sig till att göra.
 
Det är i alla fall så det har sett ur för mig. Och jag tror att det är i alla fall är några av er som kanske känner igen sig. Det är ju så det är, man upplever nya saker och ställs inför en massa nya utmaningar. Att dessutom göra det på andra sidan jorden, i en kultur man inte är uppväxt i och med socialaregler och förhållningssätt som är på många sett skillt ifrån saker man lärt sig att tro och kämpa för. Ja, det kan minst sagt göra processen knivigare än vad den kanske varit om man varit i sitt eget land.
 
Men jag har blivit vuxen i Tokyo. Jag har formats av den här kulturen, och framför allt har jag valt att stanna. Så på folk som ständigt pratar om de enorma skillanderna och det otroliga kulturchockar man varit med om kan man lätt bli trött.. Jag tror att i den globala värld vi lever i idag så bör man se till likheter och hitta det som för oss samman, men självklart inte ignorera problem och orättheter som finns i ALLA länder. Men kanske mindre peka finger och istället inse de brister som finns i ens eget land till att börja med? 
 
Och med de reflektionerna som har växt fran under mina år här så tänkte jag updatera er om lite det senaste som hänt i mitt liv!
 
 
Jag har avslutat min examensutställning. Och precis efter fick jag ett samtal ifrån ett galleri i Kichijoji i Tokyo där de vill att jag ska ställa ut! SÅ lycklig! Så nu på torsdag så börjar min första utställning utanför skolan! Jag kommer ha den med en japansk kvinna som jag är bekant med och som varit textilkonstnärinna i många år. Det ska bli SUPER kul! 
 
Galleristen vars syster bor i Sverige bjöd på nyponsoppa och knäckebröd!
 
 
Jag har också hunnit flytta! För första gången under mina 5 år så bor jag nu helt själv! Har bara bott i sharehouses och delat lägenhet med pojkvän tidigare, men nu har jag mitt helt egna lilla boende som jag tänker skriva mer om vid ett senare tillfälle, men är otroligt nöjd och trivs super bra redan! 
 
Hade inflyttningsfirande dom här två, som är de som hjälpte mig att flytta allt!
 
Har fått typ väärldens finaste stolar av Taiki!
 
Som vi forslade hem till mig på de fullproppade tåget
 
 
Har använt mitt fönsterbläck som bord där jag lyssnar på P1 och äter havregrynsgröt, OCH världens sötaste kakor som Alex bakade till mig på alla hjärtans dag! 
 
 
 
Och så fyllde jag 25 år i helgen, det hela firades med en massa fina vänner jag har först på en Izakaya(japansk bar) och sen hemma hos mig! 
 
På izakayan fick vi in EN BÅT med japansk friterade kyckling! Vi lyckades inte äta upp allt..
 
Här är några som va med på firandet ♡
 
Livet går fortfarande upp och ner men måste säga att de stora delarna har klarat upp sig och på det stora hela känner jag mig ganska så mycket i Zen ;) 
 
 
 
Och det är ju vår snart! I Japan är den redan på god väg, plommonträden blommar och vårfåglarna sjunger, jag har vår lov och mellan utställningsarbete och deltidsjobb så är tanken att jag ska vila och hänga med vänner så mycket det bara går!
 
Puss och kram till er så länge!