Tsukiji - åt ena eller andra hållet

Ett litet Tokyo tips! 

 

Den första lägenheten jag bodde i här i Tokyo, alltså inte i ett kollektiv/studentrum/sharehouse låg i närheten av Tsukiji. Tsukiji är känt för den stora fiskmarknaden där Tokyos alla Sushi och fiskrestauranger köper sin fisk för dagen. Alldeles färsk auktioneras fisken ut i en väldig fart i ottan bland isbackar och gaffeltruckar. Ett måste på mångas Tokyo-turistmåls-listor! 

 

Om man från fiskmarknaden rör sig inåt staden och Ginza så kan det hända att du får syn på den här byggnaden! 

 

(null)

 

 

Detta mystiska hus kallas för Nakagin Capsule Tower och är ritad av arkitekten Kisho Kurokawa och byggdes i början av 70-talet.  

 

(null)

 

 

(null)

 

 

Byggnaden är en del av den japanska arkitektrörelsen som var aktiv efter andra världskriget där tanken var att byggnaderna skulle vara organiska, rörliga och formbara. 

 

(null)

 

(null)

 

 

Går man åt andra hållet, ett stenkast bort, eller tja, en station bort ligger Tsukishima! På Tsukishima kan man vandra ner för en gata där det i princip bara ligger okonomiyaki/monja restauranger! Hur många som helst! 

 

(null)

 

 

När världens gulligaste par kom och hälsade på i mitten av april så var det bland annat hit jag tog dom! Okonomiyaki och monja är två typer av "matpannkakor" där basen förutom pannkakssmet består av vitkål. Den förstnämnda kommer ursprungligen ifrån Osaka och den senare är Tokyos variant! 

 

(null)

 

Man steker själv vid bordet på en supervarm stekplatta! 

Och det är svårare att vänta pannkakan än vad man kanske tror ;)

 

(null)

 
 
Men väldigt gott!
Så där har ni lite tips på vad man kan hitta på när man är i närheten av fiskmarknaden i Tsukuji, Tokyo!

Kommentera här: