Min utställning i 吉祥寺

 
Jag är så lycklig!
Har skrivit lite om det i tidigare inlägg men precis när min skolutställning var över så fick jag ett samtal ifrån en gallerist, en man som har ett galleri i Kichijoji i Tokyo. Han hade varit på min skolutställning och ville att jag skulle ställa ut hos honom!
 
Jag som nu när jag tar studenten i vår har tänkt att förutom att jobba på företaget jag fått kontrakt på, också ska fortsätta med mina textilprojekt och utveckla min textilkonstnärliga sida och karriär. Det var alltså ett fantastiskt tillfälle. Dessutom fick jag göra min första egna utställning tillsammans med en kvinna, som både är min textil senpai (någon som har mer erfarenhet inom ett ämne) och som dessutom är min svenska elev! Och det under 150 år jubileumsåret för Japan och Sveriges kultur utbyte!
 
Kunde inte ha lämpat sig bättre! 
 
 
Jag använde mig av de tyger jag skapat för examensarbetet då tiden va knapp men gjorde något nutt av dom och känner mig nöjd med själva upphängningen :)
 
 
 
Under 5 dagar hängde våra skapelser på det lilla galleriet och det kom en hel del folk, fantastiskt att få träffa så mycket olika människor och prata om livet och ens egen konst!
 
 
 
 
Vi hade ett litet party på lördagen, alla som ville komma och fira med oss och testa svensk mat var välkomna! Det bjöds på knäckebröd, ikea(häst?!)köttbullar, potatismos, gravad lax och sill! Jag var mycket nöjd!
 
 
Två kompisar från jobbet och en gammal klasskompis som nu jobbar som produktdesigner kom förbi och hängde, det var så kul! Så mycket samtal och fina möten!
 
Den sista heldagen gick vi återigen ut och åt middag med gallerist farbrorn, det blir mycket sånt när man ställer ut tydligen ;)
Jag var helt slut av så mycket nya människor och möten, min hjärna kändes som ett galet virr varr av bilder och känslor och kroppen kändes tung. Så efter middagen ursäktade jag mig därifrån och åkte hem. Ganska ojapanskt, men det är sånt där man kommer undan med när man inte är japan :P
 
 
 

Bo i Tokyo

 
Jag har en egen liten lägenhet i Tokyo nu! 
För ett litet tag sen så flyttade jag, från mitt Share house framför universitetet till en liten etta nära en station som tar min in till stan på 20 minuter. Jag stormtrivs! Det är ett super lugnt och mysigt litet område och ändå nära till stationen. Dessutom är den min och bara min! Tja, alltså jag äger den inte inte, utan hyr bara. Men det är första gången jag bor helt själv faktiskt, and I love it!
 
Lite grund info om att bo i Tokyo.
1.Om man vill ha en egen lägenhet så höver man nästan alltid en ''försäkrings person'' 
Helt enkelt någon som kan gå i borgen för en om man inte skulle kunna betala.
Det finns företag man kan betala för att vara ens ''försökrings person/företag'' annars så är det bra om 
man har en snäll japansk kompis som kan tänkas sig att ställa upp!
2. En hyra i Tokyo, inte i innerstan utan cirka 20 mins tågresa ut ligger på cirka 50 000 - 70 000 yen/månad
och avgifter som vatten, el och gas ligger oftast runt 10 000 i månaden.
3. De flesta lägenheter är runt 18 kvadrat stora. Men är huset äldre kan man få större för en liknande summa!
 
 
I Tokyo, kan man hitta lägenheter i alla olika prisklasser, precis som hemma. Allt beroende på skick, plats och såklart storlek. Men en stor skillnad är det faktiskt finns lägenheter att hyra! Det kryllar av hyresrätter i Tokyo och det går att välja och vraka ganska så mycket, särskilt runt mars och april, då det är stora flyttiden i Japan. Det nya skolåret och nyexaminerade ynglingar börjar de flesta sina nya jobb i april. Så man flyttar! Till och från skolor, till närheten av ens nya arbetsplats.
 
 
Min lägenhet är 20 kvadrat meter och som många andra lägenheter i Japan så är det gasspis och gasuppvärmd varmvattenberedare och som värmakälla en AC.. ;) Men jag är van!
 
 
Jag har fortfarande inget kylskåp och matbord men sakta men säkert så börjar jag få ihop mitt lilla hem, lagom till att min lilla mamma kommer på besök!
 
Vad tycks! :D